Kambodja

Publicerad 2013-05-31 10:15:45 i Resa,

Ja, jag är fortfarande vid liv. Har åkt från Laos till Kambodja, började med att passera huvudstaden Phnom Penh, sen till partystaden Shnoukville, paradisön Koh Rong och befinner mej nu i Siem Reap, tempelstaden #1 där Angkor Wat ligger (byggt under början av 1000-talet och är en del av Unescos världsarvslista).

Har kommit på att jag bara har 15 dagar kvar av resan solo, innan jag möter upp med familjen i Singapore och trotts detta lever jag extremt budget. Jag har tappat alla koncept av bra/dåligt, rent/smutsigt, lyx/budget. Trivs inte längre i rum där det INTE finns kackerlackor. Har i stort sett inte köpt ett enda nytt klädesplagg på 8 månader (vilket jag inte insåg förens jag kollade på mina facebookbilder, där jag har samma shorts och t-shirt i september som i maj). Blir obeskrivligt glad för småsaker, som en toalett MED spolning, eller ett rum MED air-condition. Äter typ inte sånt som lagats i kök eller restaurant, matstånden på gatan är alltid bäst. Går det att köpa går et at äta. Hur som helst, nu när resan på min egen budget börjar närma sej sitt slut (klartext: tänker snylta som fan på päronen när vi ses igen) har jag bestämt mej för att försöka vara lite mera ”flashpacker” (när man är ute och reser med bara en ryggsäck är man en ”backpacker” men när man är en ”backpacker” med pengar är man en ”flashpacker”, används av de flesta som ett skällsord). Så igår gick jag lös på shopping; 2 par skor, 1 klänning, 1 linne, 3 silverringar och det bästa köpet av allt; en fejk guld Rolex. Men oroa er inte, betalar fortfarande bara 20 SEK per natt för ett rum utan tak, med kackerlackor och en delad toalett utan spolning. Jag känner mej som mer hemma då.

Kambodja fotosesion

Publicerad 2013-05-31 10:13:27 i Resa,

Under 70-talet i Kambodja dödades mer än 1/3 av befolkningen av Pol Pot och hans Khemer Rouge regim. Områdena där flest människor avrättades kallas för "the Killing Feilds" och går att besöka utanför Phnom Penh.
Spenderade en hel dag med att storgrina. Kul. Not.
Många av skallarna finns bevarade och sorterade efter kön, ålder, dödsorsak.
Revben
Överalllt på marken finns rester av skelett.
Paradis
Mer paradis
Resesällskap till Angkor Wat
Mer tempel
Ännu mer tempel
Tempel
Ett till tempel

Muang Ngoi & Nong Khiaw

Publicerad 2013-05-11 10:04:43 i Resa,

Lyckades efter 10 dagar släpa min lilla rumpa från Luang Prabang norrut till Muang Ngoi och Nong Khiaw. Träffade ett väldigt trevligt norskt par i Louang Prabang (ja, trevliga för att vara norskar alltså) som jag rest runt med i typ 1,5 vecka. De har åkt vidare till Vietnam nu, been there done that – bought the tshirt, så jag har åkt söder ut till en stad som heter Vang Vieng. Bussresan hit var antagligen de jävligaste i resväg jag varit med om hittills. Först 4h buss + 3h väntan på busstation (ingen fara me de) sen 12 h – sittande med knäna vid örsnibbarna för att benutrymmet är gjort för små asiater och inte för 174cm Ellen. Detta var dock inte det värsta, gubben framför mej var åksjuk och spydde KONSTANT under HELA bussresan. Ljudet som kommer när man spyr utan att det finns något i magen är sådär måttligt roligt efter 7h kan jag meddela. Bara för att lätta upp stämningen bestämde en av mina andra medresenärer sej för att brista ut i sång. Laos-smör-popps-ballader verkar vara hans favorit genre och det var alltså kombinationen av dessa två underbara ljud, blandat med barnskrik, som jag kunde avnjuta under bussresan från helvetet. Men jag är inte bitter.

Om

Min profilbild

Ellen Svensson

Hejsan! Jag heter Ellen (men de visste ni kanske redan). Reser runt lite, flummar, försöker hitta mej själv och sånt. Skriver så att ni vet att ja lever, enjoy!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela