Island

Publicerad 2012-09-29 18:02:59 i Resa,

Hej igen, bloggen!
Vet att det blev mycket skrivet idag, men vafan annars gör man på flygplatser? Hur som helst blev jag mycket nöjd när jag upptäckte att jag är i ett nytt - "oplanerat" land, dvs ISLAND! Mitt plan till NYC mellanlandade nämligen i Reykavik, dvs. 2 timmar på Isländsk mark. Hittills har intrycket varit ganska stereotypt, det är skitkallt här, utomhus finns inga växter och inomhus är alla klädda i ylletröjor. Har precis ätit middag, sushi för över 2000 isländska kronor. Höll på att sätta i halsen, räckte med darrande hand fram mitt mastercard till expediten och skyndade mej med att kolla upp vad en Isländsk krona egentligen motsvarar i SEK. Som tur är håller inflationen här på ön i sig och 2000 isländska kronor motsvarar typ 100 sek, så reskassan finns än så länge kvar. Bifogar en liten bild med dagens outfitt: vit tröja jag plockade upp ur tvätten imorse, jeans jag spillt tandkräm på och en grå kofta. Här är det alltså TOPPUR! (som tydligen är Islands motsvarighet till ramlösa).

ma höres!

Finaste mamma

Publicerad 2012-09-29 10:30:19 i Resa,


 

När jag endå är pågång måsta jag skicka lite extra kärlek till min kära mor. Älskar dej, stora, starka o coola mamma. Jag lovar att vara försiktigt och att ta hand om mej!

Dag 1

Publicerad 2012-09-29 10:24:00 i Resa,

Hej!
Så var det dags, nu bär det av. Mina sista dagar hemma har varit fyllda av ”hejdån”, det känns så konstigt att säga till sina närmaste ”ha de bra så ses vi om ett halvår” men det är ju så det är… Passar på att skicka ett litet extra tack till min extrafamilj Hedin som gett mej husrum under de senaste veckorna och som dessutom bjöd på en JÄTTEGOD hejdå-middag under gårdagen.

För tillfället sitter jag på arlanda och väntar på att incheckningen till NYC ska öppna. Resan har redan bjudit på dramatik eftersom mitt pass har varit försvunnet de senaste 3 veckorna efter att jag skickade det till Indiska ambassaden i STHLM för visumansökan. Efter uppskattningsvis 8 timmar i telefonköer, 6 osammanhängande utskällningar av receptionister och anställda på olika ambassaders/institutioner och sammanlagt 3 nervsammanbrott fick jag tillbaka passet igårkväll – 13 timmar innan avfärd.

Hur som hellst – pass, 10 kilo packning, 7 olika vaccinationer och extrapengar till lunch = låt äventyret börja!
 

Om

Min profilbild

Ellen Svensson

Hejsan! Jag heter Ellen (men de visste ni kanske redan). Reser runt lite, flummar, försöker hitta mej själv och sånt. Skriver så att ni vet att ja lever, enjoy!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela