Viktig dag!

Publicerad 2013-03-29 01:54:42 i Resa,

Nu när jag äntligen har hittat wi-fi ska jag se till att göra så många inlägg som möjligt! Eller…? Till att börja med skulle jag bara vilja meddela att min underbara lilla mamma fyller 50 idag (den 29 mars) och jag kan knappt förstå att min lilla flicka blivit så stor.. >>snyft<<.. Eftersom jag inte är nära nog att ge henne en kram uppmanar jag ALLA som läser detta och sen träffar Bodil Marlené Svensson ger henne en kram från mej. Detta är inte ett skämt, krama henne som om det gällde liv eller död!

Så till något lite mer självcentrerat, eftersom det är den 29 mars 2013 idag (åtminstone i min tidszon) betyder det att jag nu varit ute och letat efter mej själv i precis 6 månader. Åkte hemifrån den 29 september 2012, så ni behöver inte oroa er för att jag räknat fel. Känner inte riktigt att jag fått svar på livets stora frågor än och jag känner inte att jag hittat mej själv så mycket mer heller, så jag har bestämt mej för att fortsätta resa ett tag till. Med ett tag menar jag 4 månader till och ni kan beräkna hemkomst i mitten av juli istället. Nu efter Fiji tänkte jag ta en tur till Vietnam, Laos, Kambodja och sen Singapore. Lagom = Fuck It!

Kändis

Publicerad 2013-03-28 02:35:47 i Resa,

Förresten, minns ni filmen jag och Sjövill spelade in i Bollywood - visar sej att jag faktiskt ÄR kändis i Indien nu. Klicka på länken och beundra resultatet. För castings, fotosesions eller bokningar kan ni kontakta min manager. 
 
http://www.youtube.com/watch?v=l30YVkekXvw

Fiji

Publicerad 2013-03-28 02:32:10 i Resa,

Om det är svårt att blogga när man lever i husbil är det ännu svårare att blogga om man lever på små öar som knappt har sändning på mobilen. Hur som, befinner mej alltså i underbara paradiset Fiji. Fyllt med idylliska öar, hula-dansande flickor, palmer och kokosnötter är det som taget ur en resebroschyr (ironiskt att jag inte kan ladda upp några bilder för att bevisa detta va?). I alla fall, Fiji lever upp till sitt rykte som en av de vackraste platserna på jorden. Jag och Sjövill spenderade 11 dar på en liten ö som hete Mana, väldigt spartanskt och pittoreskt (dvs inget golv i matsalen, inga lampor i duschen och fullt med bedbugs i sängen) men vi hade det toppen. Sen spenderade vi 1 dag på en annan ö som hete Beachcomber, som var nästan 3ggr dyrare men vi hade en massiv buffé frukost, lunch och middag + (hör och häpna) inte bara lampor utan VARMVATTEN i duschen. Helt osannolikt. Sen… >>snyft<<… tog Sjövill båten tillbaka till fastlandet och flyget tillbaka till Sverige. Vi hade en väldigt tjejigt farväl med tårar och kärleksförklaringar och även om det känns roligt att resa själv igen saknar jag min underbara lilla fruga. Sjövill, om du läser detta, du är det absolut bästa resesällskapet en Ellen kan önska sej – vi ses snart och kom ihåg; I CAN BE YOUR HERO!

Även jag är tillbaka på fastlandet för tillfället och åker lokala bussar runt på ”mainland” för att kolla mej omkring lite. Ärligt är jag ganska uttråkad på Fiji eftersom jag egentligen inte gillar att sola eller när det är för varmt… bra tänkt med Fiji då va? Ska inte klaga, för jag har det bra och njuter endå. Ska försöka ladda upp lite bilder senare för att bevisa att det faktist är fint härikring – till dess får ni nöja er med att drömma! 

Auckland igen, hejdå NZ!

Publicerad 2013-03-10 23:14:28 i Resa,


Tiden går så fort, 1 månad har redan passerat och nu är det dags att lämna NZ bakom oss. Bilen är tvättad, återlämnad och godkänd i kontrollen av bucklor/skråmor = 0kr betalat i försäkring! Alla pengar är växlade från New Zealand dollars till nya, fina, Fiji dollar – för ja, Fiji är vår nästa destination!

Vi har haft lite otur med bilen på sistonde, dött batteri, punka ute i ödemarken och getingstick i foten (vet att getingsticken inte har nått att göra med bilen, men det gjorde förbannat ont – det kan jag lova!). Under våra sista dagar han vi se ännu mer berg, ännu mer sjöar och ännu mer får. Dessutom såg vi sälar vilket gjorde Sjövill väldigt glad – det var nämligen på hennes ”att-göra-i-Nya-Zeeland-lista”. Som vanligt; livet leker och vidare mot nya äventyr!

Queenstown

Publicerad 2013-03-01 01:01:22 i Resa,

Som jag sagt tidigare är det väldigt vanligt att höra innan en resa likt denna ”du kommer att få med dej så mycket av att resa” och liknande, klyschiga uttalanden. Jag kan dock meddela att detta är sant – men kanske inte på det sättet som ni. Kära rådgivare, hade tänkt det.

Här ute på resa har jag nämligen fått med mej en FRU! Ja det är sant, jag och Sjövill är som ett äkta gift par – komplett med könsroller, kvällsrutiner och återkommande meningsskillnader.

I dethär förhållandet har jag då hamnat i den manliga rollen; jag kör bil och tror att det är jag som bestämmer. När något går fel grymtar jag lite och om jag blir irriterad händer det att jag fräser lite osammanhängande.

Min underbara fru Mathilda lagar all mat, tvättar och läser kartan, detta leder också till att även om jag tror att jag bestämt vart vi ska stanna eller åka så är det Mathilda som ger mej direktioner dit – dvs. Mathilda är den som egentligen bestämmer. Men hon tar beslut på ett så listigt sätt att hon fortfarande låter mej tro att jag har makten. Diskningen brukar vi dela på, eller Mathilda diskar och jag torkar – vilket enligt mej är att ”hjälpa till med hushållsarbetet”. På kvällarna spelar vi 2 omgångar yatzy, 1 omgång 500 och 1 omgång Chicago då jag för protokoll och jämför resultaten med föregående kvällar. Det enda vi egentligen dividerar över är om filmen ”The Hobbit” är bra eller inte. Jag tycker att den är kass och Sjövill tycker att den är bra – men vi kan diskutera detta fram och tillbaka hur länge som helst. Kort och gott; ett komplett äktenskap!

Veckans höjdpunkter; Vandring till en glaciär och ridning i westernsadel!

Om

Min profilbild

Ellen Svensson

Hejsan! Jag heter Ellen (men de visste ni kanske redan). Reser runt lite, flummar, försöker hitta mej själv och sånt. Skriver så att ni vet att ja lever, enjoy!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela