Singapore, Borneo och Hem

Publicerad 2013-06-24 05:05:04 i Resa,

sightseeing med bror
och mor&far
marknad, sixten köpte 4 bomeranger..
"det är för lite leksaker i poolen" - Sixten
YOLO = You Only Live Once (ett skämt för de som inte fattade det och jag har INTE köpt denna keps)
Orangutang i Borneo
Mer apor i Borneo

Hejsan Bloggen och alla läsare!

Sorgligt men sant, detta kommer nog att bli mitt sista inlägg för den här gången. Sedan jag skrev sist lyckades jag ta mej från Kambodjas huvudstad Phnom Penh till Singapore där jag träffade hela hökarängen-ligan; Sixten, Mamma, Pappa Svensson. 3 dagar i underbara Singapore med shopping, champagne och finhotell. Skulle sedan vidare till Tioman Island men bränder på ön Sumatra i Indonesien satte stopp för det eftersom flygen inte längre går till den ön. De svänger fort i hockey och vi styrde kossan mot Borneo. Här har vi det toppen med egen liten villa precis vid havet och en väldig massa tid tillsammans. Igår var vi och hälsade på några vänliga orangutanger och mer regnskogsäventyr ska det bli. För tillfället funderar vi lite på vart vi ska åka härnäst eftersom läget på Tioman inte är bättre, men det är ett lyx problem av omätbara proportioner. Vi åker alla hem den 10 juli och det måste jag erkänna att jag också ser fram emot (funderade ett tag på att resa bara liiiiite till, men nu tvingade mamma mej att LOVA att följa med hem, så nästa äventyr blir Östersund). Känns som en enorm kulturchock att resa med familjen; vi har ALLTID aircon, min säng är inte bara mjuk, den har kudde OCH rena lakan. Vi äter på restaurang och inte ur grytor från gatan och jag får ständigt kloka råd av mamma likt ”kom ihåg att ta på dej solskyddsfaktor” eller ”ska du verkligen äta dedär äpplet? Kom ihåg att det är middag snart”. Oftast vet jag inte vad jag ska svara så jag bara gör som hon säger i tyst förundran över hur det känns när någon tar hand om en... haha!

För att sammanfatta resan lite kan jag bara säga att det varit HELT underbart. Åkte hemifrån 29 sept 2012 och det betyder att jag totalt kommer att resa i nästan 10 månader. Från början var det bara planerat till 6 månader och jag är obeskrivligt nöjd att jag hade möjlighet att förlänga resan och åka till Asien istället för hem. Har varit i totalt 12 länder (ej medräknat diverse mellanlandningar) och varit med om otaliga äventyr, de flesta är dock inte återberättade här så även om ni följt mej på bloggen kan ni se fram emot att höra mer skvaller vid hemkomst. Det är svårt att välja ett favoritland men jag älskade verkligen Indien, mest för att det var en sån otrolig kulturchock. Men alla länder har varit underbara på sitt sätt. Älskar att resa och mer ska det bli, men för denna gången avrundar jag här. Njut av mina senaste semesterbilder så njuter jag av sista delen av min semester.

Pussar på er alla så ses vi snart!

Moment ur Kambodja

Publicerad 2013-06-04 08:29:15 i Resa,

Var lite trött på sightseeing och marknader idag så jag bestämde mej för att ta sovmorgon (sanningen är att jag har sovmorgon VARJE dag, men det är inte en del av storyn) så jag bestämde mej för att se en film på datorn. Ligger här i lugnan ro när det börjar regna, inget konstigt me det för det är regnsesong nu. Men, eftersom jag bara betalar 3USD för rummet är väggarna.. inte riktigt vattentäta. Så jag ligger i min säng, kollar på en film och känner regnet falla över hela mej. Kommmer sakna ögonblick som detta sä sjukt mycket när jag åker hem!

Om

Min profilbild

Ellen Svensson

Hejsan! Jag heter Ellen (men de visste ni kanske redan). Reser runt lite, flummar, försöker hitta mej själv och sånt. Skriver så att ni vet att ja lever, enjoy!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela