Louang Prabang - Laos

Publicerad 2013-04-27 05:09:40 i Resa,

Hejsan Hoppsan!

Nu har jag tagit mej från Vietnam till grannlandet Laos och en stad som heter Louang Prabang (fråga mej INTE om uttal eller stavning). Mycket trevlig stad hittills – inte så stor men rätt mycket folk, betalar 28SEK/natt för mitt hostel, går till nattmarknaden o köper middags buffén för 9SEK och handlar 93,5% silver för ung 18SEK/smycke så jag klagar inte. Har kommit fram till att jag inte har råd att åka hem längre. Sverige är för dyrt. Så jag kollar nu på små ris hyddor till salu där jag kan bosätta mej framöver. Förlåt mamma, dedär va ett skämt, jag ska komma hem snart, jag lovar.

Övrigt roligt att veta om mitt liv för tillfället är att jag lyckats utrota alla de bed-buggs som bott i min väska under den senaste månaden. Tog med mej denna resande loppcirkus från Indien och behöll de som husdjur under några månader. Precis när jag trodde att de lämnat mej hade jag turen att hitta några fler i Fiji. Men nu har de alltså försvunnit med hjälp av värme och mystiska ”lukt-bollar” jag hittade på Fiji. Måste erkänna att jag saknar mitt resesällskap och hoppas på att jag stöter på några fler under mina kommande veckor.

Fortsätt njut av Sverige så ska jag ut o njuta lite av Laos!

Vietnam

Publicerad 2013-04-20 18:09:36 i Resa,

Ute på äventyr
Ute på äventyr i fin hatt (inte min, jag lovar!)
Risfält
Bodde en natt på ett "home stay" dvs. bo hemma hos lokal familj.
Underbar middag. Klart den bästa maten jag ätit i Vietnam. Åt nog för minst 3 pers..
Tant som dödar fjärillar för att göra fjärillssoppa. Inte smakat.

Ho Chi Minh - Vietnam

Publicerad 2013-04-14 10:32:36 i Resa,

Museum för Vietnamkriget
Offer för USAs utsläpp av "Agent Orange"
Qu Chi tunnlarna som användes som gömställen för Vietnameserna under kriget (se storleken på dörren jämfört med vårt fötter...)
Jag + AK47a = Sant. Sköt bara på de som förtjänade sitt öde.

Extra Kärlek

Publicerad 2013-04-11 10:49:17 i Resa,

Ja, som ni alla vet är jag ju inte i Sverige just nu. Det betyder inte bara att abstinensen efter messmör håller på att ta överhand utan också att jag missat ytterligare en födelsedag: PAPPA MATS 51 ÅR, HIPP HIPP HURRAAAA! Ska betätta en sorglig liten historia om mitt gratulerande till min högst älskade lilla far; Jag hade full koll på att det var 10 apr som födelsedan var, jag hade kontakt med mor&bror ang. present och planerade att ringa hem på eftermiddan (dvs. Sveriges morgon) men va hände då? - Fiji time! Efter att åkt buss, planerat inför flygresan och allmänt gjort en massa annat glömde jag helt bort att ringa! Detta kommer jag då på när jag precis sätter mej på planet til Hong Kong. Jag drar en lång svordoms-ramsa till en massa sannolika och osannolika gudar och förbannar mej själv för min klumpighet. Då slår det mej - Sverige är 10 timmar BAKOM mej i tid. Även om det är den 11 apr för mej är det fortfarande den 10 apr för födelsedagsbarnet. Sagt och gjort - telefonsamtal med gratulationer på RÄTT DAG! Totalt räddad av tidsskillnaden! Dehär berättade jag självklart inte för pappa utan spelade helt på att det var precis enligt min plan att ringa honom på kvällen. Den taktiken är ganska förstörd nu om han läser detta, men det bjuder jag på. Lilla pappa - oavsett tidszoner så älskar jag dej! 

Hej då Fiji!

Publicerad 2013-04-11 10:33:38 i Resa,

Kära blogg,

Sitter just nu på Hong Kongs internationella flygplats och njuter av Starbucks kaffe och gratis wi-fi. Har lämnat Fiji bakom mej och styr kossan mot Vietnam och Ho Chi Minh (tidigare Saigon). Fiji var som jag tidigare skrev helt underbart och jag hade det hur bra som helst. När jag tagit mej från öarna satte jag igång att åka runt på fastlandet men när jag kom till huvudstaden Suva kan man säga att jag helt kom av mej. Jag va så himla less på att alltid packa väskan, leta bussar, båtar, nya hotell, bara stanna 1-2 nätter och sen dra vidare. Man kan säga att jag startade en liten mini-strejk och när jag hittade ett helt underbart B&B i Suva stannade jag där i typ 10 dar. Jag anpassade mej direkt till kulturen och var 100% ”Fiji Time” dvs. man gör planer för att göra saker men bestämmer sej sen för att göra detta ”senare”. Det var precis vad jag behövde och nu känner jag mej väl förbered för att uppleva skiten ur Asien. Jag ska flänga runt sjukt mycket, uppleva så det bara sprutar minnen ur öronen på mej och ta så mycket bilder att kameran självantänder. Eller så gör jag det… senare

Om

Min profilbild

Ellen Svensson

Hejsan! Jag heter Ellen (men de visste ni kanske redan). Reser runt lite, flummar, försöker hitta mej själv och sånt. Skriver så att ni vet att ja lever, enjoy!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela