Nya Zeeland i färg

Publicerad 2013-02-24 03:01:49 i Resa,

 
Nya Zeelands nordligaste punkt (& Sjövill)
Varmt, grönt vatten
Varmt, blått vatten
Bubblande lera
Flygplan vi hoppade ut från på 12000 ft höjd
Förklaring överflödig
 

Nya Zeeland

Publicerad 2013-02-21 01:49:58 i Resa,

Nu jäklar är vi i (på?) Nya Zeeland! Och campar gör vi. I en bil. Och jag kör på fel sida vägen – Nya Zeeland har VÄNSTER trafik. Mycket förvirrande, men jag börjar bli bättre. Jag tycker det är hur härligt som helst att campa; vi stannar vart vi vill, har alltid med oss mat + kök, kan sova vart vi vill, kan åka vart vi vill när vi vill. Det enda som är mindre bra (framförallt för er – kära läsare) är att vi nästan ALDRIG har WiFi, men blogginlägg kommer när tillfälle ges. Något som också blir lidande nu när vi campar är den personliga hygienen, ursäkta på förhand att jag är så ärlig med detta. Vi betalar aldrig för camping plats, utan står lite där det funkar, vilket alltid funkar bra. Men då har vi såklart inte dusch, tvättstuga eller toalett. Duschen kan jag leva utan – vi badar med jämna mellanrum och ibland tvättar vi håret i havet. Tvättstugan vill jag leva utan – det är jättetråkigt att tvätta och så illa luktar kläderna faktiskt inte. Toan behövs inte heller – vi kan kissa i skogen och det finns offentliga toaletter nästan över allt. Därmed sagt att vi inte bajsar i skogen (om det var otydligt). När jag tänker efter blir den ”personliga hygienen” inte alls lidande; jag är hur fräsch som helst och luktar JÄTTEGOTT! Inte för att ni kan dementera detta, här på andra sidan jorden lär ni knappast känna min lukt.

Vi har nu härjat runt på nordön i ung 10 dar, är just i detta nu I Wellington och imorn bär det av mot sydön. Höjdpunkter hittills har varit varma källor att bada i (vem behöver varmvatten i kranen då?!) och ett fallskärmshopp från 12 000 ft. Här i storstan unnar vi oss internet och kaffe så hoppas jag att allt är bra i Sverige också!

Cairns

Publicerad 2013-02-09 05:54:15 i Resa,

Sitter på Brisbanes flygplats och väntar på planet till NZ. Dagarna uppe i Cairns va helt underbara, testade dykning på barriärrevet (från en båt fylld med Kinesiska turister som inte kunde simma men absolut ville lära sej att dyka – en riktig upplevelse att beskåda…), hängt runt i stan och mött upp med mina f.d rumskompisar från Hervey Bay för att åka och kolla på regnskog.  Regnskogen var fin, ganska blöt. Såg varningsskyltar för krokodiler överallt men såg inget levande exemplar.. och det är jag nog lite glad för. Sedan unga dar har jag haft en djupt rotad och helt realistisk fobi för krokodiler. Vi snackar återkommande mardrömmar om jättekrokodiler som kröp in genom mitt sovrumsfönster. Det gick så långt att jag började göra efterforskningar på HUR man överlever en krokodilattack – tyvärr visade det sej att det inte går att överleva en krokodilattack, det enda man kan göra är att försöka hålla sej så långt ifrån dom som möjligt. Jag sa då till min kära mor ”så länge som jag håller mej på land kan jag känna mej säker, för då kan jag åtminstone springa ifrån dom” förstående och pedagogisk som hon är svarade mamma ”men lilla gumman, krokodiler är jättesnabba även på land, du kan ALDRIG springa ifrån en krokodil” helt sammanfattat: vi såg ingen krokodil och det var nog lika bra. Men jag åt krokodil till middag– lagom grillad och utmärkt kryddad. Ganska gott, lite som kyckling fast köttigare. Hur som, lämnar Australien bakom mej och beger mej mot Auckland! 

All Good

Publicerad 2013-02-05 08:15:39 i Resa,

Äntligen har jag lyckats ta mej ifrån Hervey Bay – var fast 5 dagar i östkustens tråkigaste stad. Ungefär som att vara fast 5 dagar i Järpen, fast varmare. Jag hade det dock väldigt bra eftersom mina kära rumskompisar (de 4 som håller i Victor&Daniel nallarna) tog så väl han om mej. Vi hyrde cyklar, promenerade, drack öl och bussarna fortsatte ställas in, flygplatser stängda och järnvägar översvämmade. Som tur var träffade jag 3 killar som också skulle norrut och en av dem hade bil. Sagt och gjort – det blev en roadtripp med stopp i Agnes Water, 1770 och Airley Beach. När vi väl börjat köra var det inte svårt att förstå varför vägarna varit stängda, vatten överallt och vissa partier behövde vi tom köra genom vatten. Tur att jag kunde lätta upp stämningen i bilen med mina hysteriskt roliga skämt, vackra sångröst och allmänna charm. När vi väl kom till Airley Beach passade jag på att ta en ”daytrip” till en ögrupp som heter ”Whitsunday Islands”. Väl där sa guiden ”Welcome to Paradise!” jag ville inte förstöra stämningen genom att förklara att min bild av paradiset är -15 grader och 3 meter pudersnö så jag nickade artigt. Om man bortser från bristen på pudersnö måste jag erkänna att det var ORTOLIGT vackert med kritvita stränder, smaragdblått hav och snorkling. Har nu sagt farväl till alla människor nämnda ovan och via nattbuss tagit mej till min slutgiltiga destination: Cairns. Vi får se vilka äventyr som väntar här!

Om

Min profilbild

Ellen Svensson

Hejsan! Jag heter Ellen (men de visste ni kanske redan). Reser runt lite, flummar, försöker hitta mej själv och sånt. Skriver så att ni vet att ja lever, enjoy!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela